Wifi Hotspot Oluşturmak

Standart

Belki en güzel yazılardan olacak bu. Bilgisayarınızda sadece Wireless Ağ kullanabilmeniz yeter bunu yapmak için. Wireless Ağ kullanabilen herkes aslında tekrar bir Wireless noktası olma potansiyeline sahip. Ve Linux üzerinde bu Wireless noktasını açmak çok kolay.

Bu sisteme şöyle diyebiliriz, wifi noktasına bağlanan her Ubuntu (Linux) kullanıcısı aynı zamanda server (nokta/verici) olabilir. Çok basit iki-üç kod girdikten sonra istediğiniz her an wifi noktası açarak internetinizi arkadaşlarınıza veya telefonlarınıza sunabilirsiniz. En iyi tarafı ise kablolu internetinizi kablosuz hale dönüştürmektir.

Bit terminal açın ve sırası ile aşağıdaki kodları girin,

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install ap-hotspot

Programı kurduktan sonra çalıştırmak için yazacağınız kod çok basittir. Onu vermeden önce söylemek istediğim birkaç şey var. Çalıştıracağınız ilk seferde size bir takım sorular sormakta onları anlatayım.

Sorduğu sorulardan ilki hangi ağ üzerinden yayın yapacağıdır. Tahminen;

0 eth0

1 wlan0

şeklinde seçenek alacaksınız. Kablo üzerinden kablosuz açmak için 0, kablosuz bağlandığınız bir yeri tekrar kablosuz vermek için 1 seçeneğini seçin. 1 Seçeneği daha çok kapsama alanını arttırmak için kullanılabilir.

Daha sonra size ağınıza vermek istediğiniz ismi soracaktır girin, son olarak koyacağınız şifreyi soracaktır girin. Bu ayarlardan sonra hotspotunuz devreye girecek fakat sistemi kapattığınızda kullanmak için tekrar açmalısınız ve bunu yönetici hakları ile yapmalısınız. Yani sistemi yeniden başlattığınızda aktif etmek için gireceğiniz kod :

sudo ap-hotspot start

Tekrar ayarlamak için :

sudo ap-hotspot configure

Kapatmak için :

sudo ap-hotspot stop

Yeniden başlatmak için :

sudo ap-hotspot restart

kodlarını girmeniz yeterlidir. Bunu açılış kodu olarak atayıp her sistemi açtığınızda aktif hale gelmesini istiyorsanız bir önceki yazımızı okuyun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bırakın